Virksomhedsform: Selskab eller enkeltmandsvirksomhed i København?

Kære trofaste bloglæsere, jeg har brug for jeres hjælp! Som nogle af jer sikkert ved, så har jeg længe overvejet at starte min egen virksomhed, og nu har jeg undersøgt det lidt, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvilken selskabsform jeg skal vælge. Skal jeg stifte et almindeligt selskab eller en enkeltmandsvirksomhed i København?

Som jeg ser det, er der både fordele og ulemper ved at vælge enten den ene eller anden virksomhedsform. Hvis jeg vælger at stifte et selskab i København, så hæfter jeg, så vidt jeg har forstået det, ikke økonomisk som privatperson, men vælger jeg derimod at stifte en enkeltmandsvirksomhed i København, så er min personlige økonomi og virksomhedens en og samme. Det er i hvert fald sådan, jeg har forstået det. Har jeg ret?

Jeg er så meget i tvivl om, hvilken selskabsform jeg skal vælge, så jeg overvejer at kontakte en advokat og høre, om han kan hjælpe mig med at gennemgå fordele og ulemper ved både selskab og enkeltmandsvirksomhed i København.

I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at høre, om der er nogen af jer, der kan anbefale mig en super dygtig advokat, som kan finde ud af at forklare mig de her ting i et sprog, som jeg rent faktisk forstår? I så fald er I mere end velkommen til at skrive til mig og komme med anbefalinger. Jeg har selv hørt rigtigt godt om Jens Hessel fra Ret&Råd, men jeg hører selvfølgelig også meget gerne fra jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *