Udfordrende puslespil for både børn og voksne

Jeg har lige siden jeg kan huske været vild med puslespil. Jeg tror faktisk at jeg har fået en samlermani med at få så mange forskellige slags puslespil som muligt.  Jeg har for nyligt især været utrolig glad for Wasgij puslespil, som i min verden er nogle af de absolut bedste puslespil der findes på markedet. Det fascinerende ved Wasgij puslespil er nemlig at det er fantastisk udfordrende, hvilket for mig er et stor plus. Wasgij puslespil betyder faktisk ”jigsaw” stavet bagfra, som giver en god fornemmelse på, hvor udfordrende puslespillet kan være.

De to seneste puslespil jeg har købt har også været Wasgij puslespil, nemlig: ”Run like the wind” og ”Sunday lunch”, som begge var på 1000 brikker. Som i nok kan forestille jer så et 1000 brikkers puslespil virkelig noget som kan tage ens tid, og som også kræver en vis tålmodighed og koncentration. Min kone deler dog ikke den samme store fascination for puslespil som jeg gør og derfor har hun forståeligt nok været en smule irriteret på mig at nogle gange bruger så meget tid og penge på puslespil. Dog er jeg selv glad for at jeg har en hobby som udfordrer ens hjerne på en anderledes måde.

Den ultimative puslespils udfordring

Min bedste oplevelse med et puslespil var uden tvivl da jeg havde købt det ultimative og en af de sværeste puslespil nogensinde, nemlig ”Paradise Sunset”, som er på hele overvældende 18 000 brikker! Som i sikkert kan forestille jer så tog det mig en del tid at gøre dette puslespil færdigt.  Det tog mig faktisk lidt over 2 måneder at gøre færdigt, da jeg jo også skulle passe mit arbejde, familie, og venner. Min kone dog en smule irriteret over at puslespillet lå og flød i vores lejelighed i to måneder, så meget at vi faktisk kom op og skændes over dette. Dog fik jeg hurtigt afværget en større krise i husholdningen og lovede derfor at jeg ville tage en lille pause fra puslespil, efter jeg var færdigt med at lægge ”Paradise Sunset”.puslespil

Også for børn…

Jeg er dog ikke den eneste i vores husholdning der er helt vild med puslespil mine to små døtre på henholdsvis 5 og 8 år, er også blevet vildt med puslespil. Vi bruger faktisk en del tid sammen i weekenderne på at lægge diverse puslespil, såsom Snehvide, Mickey Mouse, My Litttle Pony, Askepot, og Cars.  Når jeg køber puslespil til børnene er jeg meget opmærksom på at købe nogle puslespil hvor de kender figurerne og karaktererne i forvejen, så de har en naturlig interesse for at lægge puslespillet færdigt.  Derudover er det også en særdeles god måde for yngre børn at udvikle deres motorik, koncentration, ogudfordre deres hjerner på en anderledes og stimulerende måde.

Kvalitets tid sammen med børnene

Jeg har nemlig altid været lidt påpasselig med at mine børn ikke så for meget tv eller generelt bruger for lang tid foran deres computerskærme og mobiler. Børn i dag bruger efter min mening alt for mange timer på at sidde og kigge alle disse skærme, at de helt glemmer at udvikle visse færdigheder som man kun kan udvikle ved legetøj som man kan røre og føle på.

Derfor vil jeg anbefale alle familier at bruge mindst nogle timer om måneden, på at lægge puslespil eller andre stimulerende aktiviteter med deres børn. Jeg kan i hvert fald kun sige at jeg virkelig nyder den gode kvalitets tid jeg har sammen med mine børn når vi sidder helt uforstyrret og lægger puslespil, og det bedste er helt sikkert at se deres store smil når vi er færdigt med et sæt puslespil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *