Testamente og arv er stadigvæk et tabu

Arv og testamente har været uhyrligt populært på det seneste her i Danmark, det skyldes ikke mindst hit serien fra Danmarksradio ”Arvingerne”, som har sat gang i danskerne om at få lavet sig et testamente.

Testamente og arv har og er stadigvæk et tabu for rigtigt mange danskere, da det kan være svært at tale med sine familiemedlemmer om hvem der skal arve hvad, da man dermed kan risikere at nogle familiemedlemmer skulle føle sig forbigået.

Tog sagen i egen hånd
Arvingerne fik da også mig og min kone op af stolen og fik mig til at kontakte en advokat for at oprette vores eget testamente hver, da vi selv er lidt oppe i årene og gerne vil give vores børn klarhed over hvem der skulle arve hvad. Så der ikke opstår ubehagelige konflikter mellem vores børn efter mig og min kones død. Vores tre børn er dog meget rationelle mennesker og som udgangspunkt regner jeg dog heller ikke med at der ville komme de største konflikter hvis vi nu fx ville sikre en af vores børn mere på bekostning af de andre. Da vi så ringende et anbefalet advokatkontor fik vi aftalt en tid til rådgivning og hjælp til oprettelse af vores testamente.

Tvangsarvinger
Her fik vi fortalt at vores tre børn alle var tvangsarvinger, og de dermed ikke kunne gøres arveløse, hvilket vi dog heller ikke havde tænkt os, tvangsarvinger skal derfor tilsammen mindst have mindst ¼ af ens formue. Dog hvis man ikke laver et testamente i tide, så arver de derimod det hele. Med hensyn til mit eget testamente bestemte jeg dog at mit yngste barn skulle have 50 % af min formue, da denne havde været lidt mere uheldig i sit livsforløb og derfor havde et dårligere betalt job, og generelt havde klarede sig dårligere økonomisk set i forhold til mine to ældre børn. Mens min kone valgte at dele sin formue op ligeligt mellem alle tre børn, da vi fortalte børnene var jeg i hvert fald lidt nervøs for at se hvordan børnene ville tage nyheden om vores nye testamente, men de var alle tre meget forståelige overfor min beslutning, og der var ingen sure miner eller konflikter. Derfor var jeg og min kone særdeles glad for at vi valgte at få oprettede vores testamente, og få den lille sag ud af verdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *