Stress – hvad er symptomerne?

Det kan være svært at vurdere om man har stress eller ej, da symptomerne kan variere fra person til person. Nogen bliver ramt fysisk, mens andre bliver ramt psykisk. Men en ting er sikkert – stress er ubehageligt uanset hvad symptomerne skulle være, og kan have en enorm effekt på ens livskvalitet. Man bør derfor lytte til de signaler, som ens krop sender, så man kan komme ud af det hurtigst muligt.

Fysiske og psykiske symptomer

De fysiske symptomer på stress er hyppigst indre uro, hjertebanken, hovedpine, mavesmerter, nedsat potens, vægttab samt hyppige infektioner. De hyppigste psykiske symptomer på stress er ulyst, irritabilitet, træthed, koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær, angst, depression samt en nedsat humoristisk sans. Kan man genkende en eller flere af disse symptomer, så kan det altså skyldes stress og man bør derfor få det tjekket. Ydermere kan stress påvirke andre sygdomme, hvilket betyder at man kan opleve forværrede symptomer.

Stress skal behandles

Det er vigtigt, at man finder ud af om ens symptomer skyldes stress eller om der er en anden årsag. For at få det behandlet, skal man identificere årsagen til det, så der er mulighed for at lave en ændring. Der kan være mange grunde til at stress opstår – problemer på arbejdet eller i ens hjem er ofte en faktor. Lægen kan hjælpe en med at håndtere det, så man får sygdommen behandlet hensigtsmæssigt. Har man været igennem en længerevarende lidelse, så kan en psykolog være en god ide.

Lider man af stress, så skal man ikke frygte for at det vil ramme en hele livet. Faktisk er der nogen, som føler at de bliver styrket efter de har fået behandling, da de har lært deres egne grænser bedre at kende. Man skal derfor huske på, at det ikke er en kronisk sygdom, som vil følge en resten af livet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *