At oprette fonde i københavn er en nem sag med en erfaren advokat

Da jeg og nogle af mine venner i lang tid havde gået med tankerne om at ville starte vores egne fonde i københavn, tog vi derfor kontakt til et advokatfirma som havde stor erfaring og viden indenfor oprettelse af fonde i københavn.

Baggrunden for at vi gerne ville starte vores egne fonde i københavn var primært fordi vi gerne ville oprette nogle fonde som tog hånd om sundhedsvidenskabelig forskning indenfor bl.a. Ebola, kræft og malaria. Da vi gerne så at man fandt nogle effektive metoder til at hindre fx Ebolas og malarias udbredelse samt nogle nye medicinske tiltag for at eliminere sygdommene.

Blev gjort opmærksom på en række vigtige ting

Jeg har nemlig efter mange år i erhvervslivet indset at der er nogle vigtigere ting end arbejde og penge, og det var netop derfor at jeg sammen med mine gode venner besluttede os for at oprette vores egne fonde i københavn. Dog ville vi gerne have juridisk rådgivning og hjælp til dette, da ingen af os havde særlig meget styr på hvordan og hvorledes man skulle oprette fonde i københavn, derudover ville vi også have en advokat som konstant og løbende fortælle os om hvad for nogle kriterier og regler vi skulle leve op til for at lovligt kunne oprette fonde i københavn.

Vi fandt derfor frem til et særdeles erfarent advokatfirma som havde en stor viden og indsigt i hvordan og hvorledes man skulle oprette fonde i københavn. Nogle af de ting som vores advokat gjorde os opmærksom på var bl.a. en række ting som vi skulle huske at oplyse og indsende til Civilstyrelsen som var dem der tog sig af at kigge ens anmodning og oprettelse af en fond igennem.

Disse ting var bl.a.

  • En fortegnelse over fondens bestyrelse med angivelse af navne og adresser
  • Et notat om hvem der var fondens statsautoriseret eller registeret revisor.  Hvis revisoren viser sikke at være statsautoriseret eller registeret, skal man give et yderligere notat om at den udpegede revisor er indforstået med at denne er forpligtet til at overholde at lovens og fondes vedtægter er overholdt.
  • Herudover skal man huske at oplyse om den endelige vedtægt, som skal enten være underskrevet stifteren af fonden eller bestyrelsen.advokater og selskabsformer

Bestyrelsen har det overordnede ansvar

Vores advokat fortalte os yderligere at det var vigtigt i de fonde vi oprettede i københavn alle skulle ledes af en bestyrelse på minimum 3, en juridisk eller en kollektiv enhed. Herudover fortale vores advokat os også at det var bestyrelsens opgave at alle de vigtigste beslutninger samt havde det overordnet ansvar for fonden, det var altså ikke stifteren der stod med disse opgaver.

Al denne information og rådgivning er jeg den dag i dag meget glad at have fået, da jeg mig og mine venner nu har tre fuldt ud legale fonde i københavn. Og jeg kan ærligt sige at vi nok ikke selv ville havde været i stand til at oprette fondene selv, da vi ikke havde den juridiske erfaring og viden som vores advokat bidrog med.

Derfor vil jeg varmt anbefale min advokat til andre der godt kunne tænke sig at oprette fonde i københavn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *