Min fantastiske opdagelse af sukrin og mandelmel

Hej alle

I dag vil jeg skrive om mine forældres besøg fra Lolland Falster, for at besøge mig og min mand i København. Til denne lejelighed havde jeg valgt at overraske dem med at servere brød til frokosten bagt med mandelmel, da jeg gerne ville overraske dem med et lækkert stykke dessertbrød, da min mor selv er en stor bageentusiast. Jeg har altid været glad for at bage, dog har jeg først for nyligt lært det ”nye” vidunder mel mandelmel at kende.

Flere proteiner og færre fedtindhold

Mandelmel er for at sige det kort; fantastisk!  Bagning med mandelmel er perfekt for folk der helst gerne ser sig fri for gluten og man får også op til 40 % mere protein. Derudover er det bedste ved mandelmel helt klart at også at 80 % af fedtet fra mandlerne er skåret fra ved koldpresning, dette er utroligt dejligt når man ligesom mig går meget op i kalorieindtag. Det var især vigtigt for mig at vide at det ikke indeholdte gluten, da jeg ikke kan tåle det, og derfor er meget varsom med at spise brød og andet mad produkter med indhold af kornsorter. Dette har også pint mig meget, da jeg i en periode ikke engang spiste det brød eller kager som jeg bagte, da jeg ikke ville tage på, eller var bange for om der var gluten i.

Besøg af forældrene

Derfor da jeg besluttede mig for første gang at bage med mandelmel, var selve lejeligheden jo som sagt til min bagning, at jeg skulle have besøg af mine forældre, som jeg godt ville overraske med et stykke brød bagt med mandelmel, og høre deres reaktioner på hvordan og hvorledes det smagte. Mine forældre er nemlig rimelig gammeldags og vanemennesker så de holder sig typisk til deres metoder og vaner som de finder fordelagtige og nemme at forholde sig til. De er jo også fra Lolland Falster, hvor jeg selv også er født, og der opdaget jeg faktisk at de fleste i vores omgangskreds var vanemennesker og ikke kunne lide at skulle forholde sig til nye ting. Derfor kom det også noget som et lille chok for mine forældre da jeg fortalte dem at jeg gerne ville flytte til København, de blev dog ikke hidsige eller kede af det, de forstod vel sagtens at jeg gerne ville flytte til en større by og møde ny mennesker, dog tror jeg mere at de blev overasket over at jeg gerne ville flytte fra Lolland Falster.

God opskrift på nettet

Den opskrift jeg valgte til mit brød, fandt jeg på en rigtig god hjemmeside. Lige det brød jeg valgte var der dog rigeligt med kalorier, men til gengæld var det kulhydrat frit og spækket med sundt fedt.  Opskriften var dejlig nem og der var ikke de store problemer med at bage brødet, hvis du læse mere om ingredienserne og fremgangsmåden for at lave brødet kan du klikke her.

Selve sammenkomsten forløb rigtig hyggelig og vi havde en god dag alle sammen. Min mor fortalte mig endda at hun selv var begyndt at bruge sukrin som erstatning for sukker, da det indeholdte nul kalorier, og smagte helt som sukker. Hun brugte nu sukrin til sin te og bagning, og det eneste da nu var anderledes med hendes bagning, var at hun skulle lade dejen hæve i længere tid, da dejen ikke hæver anderledes med sukrin end sukker. Derfor er jeg nu også selv begyndt at bruge sukrin, til min bagning, og måske er min slet ikke så gammeldags som jeg troede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *