Lyddæmpning – kom støj på arbejdspladsen til livs

Flere og flere arbejdspladser, institutioner og lign. døjer med støjgener af sådan en grad, at det både er skadeligt for helbredet samt motivationen og effektiviteten hos medarbejdere og elever.

Læs mere om min egen historie og mine oplevelser med støj på arbejdspladsen.
Jeg arbejder en arbejdsplads, hvor vi altid har haft store åbne rum og kontorer, hvorfor der aldrig har været stille grundet en masse snak. Dette har jeg aldrig haft et problem med, da det trods alt er rart at vide, at man befinder sig et sted med lidt liv, og hvor folk kan snakke sammen uanset, om det er arbejdsrelateret eller ej. Snakken har det dog med til tider at blive så voldsom, at det er direkte generende, og gør det svært at koncentrere sig nok til, at kunne arbejde effektivt.

lyddæmpning

Nå, men det er ikke dette, der er årsagen til, at jeg nu skriver dette indlæg.
I de sidste mange måneder har støjniveauet steget markant. Ikke grundet mere snak på kontorerne, men i og med at min arbejdsplads ligger centralt i København og uheldigvis ligger ud til et par store veje, som altid er plaget af meget trafik, så er der rigtig meget larm. Den øgede støj skyldes dog, at der er påbegyndt vejarbejde et andet sted i København, hvorfor bilisterne nu må køre af de veje, som ligger lige ude foran det sted, hvor jeg arbejder.

For at det ikke skal være løgn, så er dette ikke det eneste problem, der har stået på i adskillige måneder. Metrobyggeriet som de fleste danskere vel nok har hørt om, er også for længst påbegyndt lige i nærheden, hvilket også fører til en hel masse larm i arbejdstiden.

Flere af mine kollegaer inkl. mig selv har derfor ytret stor utilfreds grundet al den støj, der på det sidste er kommet til, som har gjort det utrolig svært at koncentrere sig, når der skal arbejdes. Dette har også resulteret i, at der ganske enkelt er dukket langt mere arbejde op på skrivebordet, da det simpelthen tager så hårdt på os, at vi ikke kan arbejde effektivt nok.

Jeg tog derfor kontakt til ledelsen, som heldigvis godt kunne se og mærke, at der var et reelt problem. Kontorerne fik den helt store omgang, hvad angår lyddæmpning eller lydisolering, som det også kaldes. Det blev for nyligt færdiggjort, og al støjen er forsvundet. Det er virkelig fantastisk, hvor meget det kan hjælpe sådan noget.

Vi brugte denne virksomhed  til at hjælpe os med at dæmpe lyden. Jeg vil klart anbefale dem, hvis du også står med problemer med støj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *