Ledelse kursus blev startskuddet der fik mig til at starte mit eget firma

Da jeg i nogen tid havde gået rundt med overvejelserne om at etablere min egen virksomhed grundet jeg havde taget et par kurser i ledelse i og derfor følte at jeg havde egenskaberne til at drive min egen virksomhed med mine egne ansatte. Dog var det ikke kun kurserne i ledelse som fik mig på sporet om at starte min egen virksomhed. Jeg havde nemlig en stor passion for musik og ville derfor gerne starte min egen musik streamingsside sammen med en god ven som allerede havde sørget for kontorplads med beliggenhed i københavn. Vores hjemmeside primære selling point er at det vil være muligt at høre ubegrænset jazz, klassisk, soul og ”klassisk” rockmusik for kun en 29 kr. om måneden. Dog kræves det at når man starter sin egen virksomhed op at man skal have en selskabsform, hvilket jeg ikke havde gjort mig de store tanker om hvilken slags selskabsform min virksomhed skulle have.

Derfor besluttede jeg mig for at ringe min advokat op, for at aftale et møde, hvor denne kunne rådgive mig mere omkring hvilken slags selskabsform jeg skulle vælge, da der findes mange forskellige muligheder for at drive virksomhed under mange forskellige former for erhverv med ledelse i københavn.

Mange slags selskabsformer

Min advokat fortalte mig om de mange forskellige former for selskabstyper der findes i Danmark, heriblandt kommanditselskab, partnerselskab, holdingselskab, og interessentskab som alle var selskabstyper jeg aldrig nogensinde før havde hørt noget som helst om.  Dog efter en nærmere snak med min advokat fandt vi ud af at det bedste for mit vedkommende ville være hvis jeg oprettede et interessentskab, som er karakteriseret ved at virksomheden, er ejet af en selv og mindst en anden ejer. Herudover tilhører virksomhedens formue virksomheden og ikke mig og min partners. Man hæfter desuden for virksomhedens gæld og andre forpligtelser solidarisk, hvilket vil sige at hvis en ikke har råd til at betale en eventuel gæld, så skal partneren betale hvis han vel og mærket er i stand til dette. Den væsentligste fordel ved at oprette et interessentskab er at man heller ikke behøver at indskyde en eneste krone i virksomheden, og derfor kan starte uden en bestemt kapital.

Advokat køb af fast ejendom

Registrering hos Erhvervs og selskabsstyrelsen

Efter mig og min advokat var blevet enige om selskabsformen, og jeg havde givet ham de nødvendige oplysninger, kontaktede vi min partner som skulle komme næste dag, så han også kunne videregive sine oplysninger til advokaten. Herefter sørgede advokaten for at vi blev registeret hos Erhvervs og selskabsstyrelsen og at vi fik vores CVR- nummer.

I dag er jeg så sammen med min forretningspartner den stolte ejer af en relativ succesfuld musik streamingside og dette kunne jeg ikke havde klaret hvis jeg ikke havde fået hjælp af min advokat til at komme igennem det bureaukratiske snørklede system, og faktisk heller ikke hvis jeg ikke havde taget de førnævnte ledelse kurser og fået inspiration til at starte mit eget firma.

Hvis du gerne vil vide mere selskabsformen interessentskab så kan du læse mere ved at klikke her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *