Kopi af bilnøgle – vær på den sikre side

Står du og mangler en kopi af bilnøgle, så bør du få det lavet hurtigst muligt. Man ved aldrig hvornår det sker, så hellere være på den sikre side, da det kan være en utroligt irriterende situation – altså hvis man mister sin eneste nøgle. Med en kopi af bilnøgle, så kan man altid komme ind i sin bil – og man slipper for at bekymre sig over den der ”hvad nu hvis” situation.

Hvornår har man brug for en kopi af bilnøgle?

Der kan være brug for en kopi af bilnøgle i flere situationer. Den mest oplagte er selvfølelig at man mister den og simpelthen bare ikke kan finde den. Det kan også være at man har låst den inde i bilen, hvilket selvfølelig er en lidt komisk situation. Det kan også være at man har lånt den ud, hvor den der har lånt den glemmer at give nøglen tilbage og måske ikke har mulighed for at gøre det i noget tid. En ting er sikkert, det er super irriterende.

Hvad kan konsekvenserne være?

Der kan være flere konsekvenser, hvis man ikke har en kopi af bilnøgle og mister sin eneste. Man kan f.eks. misse et vigtigt møde på arbejdet, som gør at man ender i ”bad standing” hos chefen. Det kan også være, at man må aflyse en fødselsdag med familien eller en fest med vennerne, fordi man ikke har mulighed for at komme derhen. Bor man ude på landet, så kan man være dybt afhængig af sin bil, fordi der ikke er de samme transport muligheder, som der f.eks. er i hovedstaden København. I sidste ende kan det altså være en god investering, at få lavet en kopi af bilnøgle.

Udover de ovenstående scenarier, så vil man selvfølelig også ende med en regning, som kan være træls at skulle betale. Dette er især, hvis man har startspærre i nøglen, da man ikke bare kan skære en ny nøgle, hvilket skyldes at chip systemet i bilen skal skiftes. Derfor bliver man nødt til at få den bugseret, således låsesmeden kan arbejde med den på deres værksted.

Husk startspærre alligevel

Ovenstående er selvfølelig ikke et argument for, at man bør have nøgler uden startspærre – det bør man stadigvæk. Det er fordi det gør ens bil mere sikker og mindre sårbar overfor indbrudstyve. Med en kode i nøglen, som skal matche koden der sidder i bilen, så er en dårlig kopi ikke nok. Netop af denne grund blev det da også gjort lovpligtgigt i alle nye biler i 90’erne. Så startspærre skal man stadig have, men man skal ligeledes huske en kopi af bilnøgle.

Hos Københavns Låsesmed kan de klare alle låseopgaver, heriblandt kopi af bilnøgle samt installering af startspærre. De er en låsesmed, som dækker hele Storkøbenhavn og lægger stor vægt på god service og deres kunders sikkerhed. Derudover har de en døgnvagt, som kan hjælpe når som helst – og til konkurrencedygtige priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *