Hvorfor helsekost er godt for din krop

I de seneste år er sundhed blevet en stor del af den måde danskere lever deres liv på. I 2012 steg kommunernes udgifter til at fremme sundhed over hele linjen. Samtidig er indkøb af økologiske varer til storkøkkener og restauranter steget med næsten 50 % på bare et år. Det er i sig selv en bedrift og siger en del om hvilken retning vi er på vej i i Danmark.

Det tyder jo på, at Danmark forsøger at leve mere sundt, samtidig med at kommune og stat har indset, at det er billigere at forebygge, end det er at hele efter sygdommen allerede har ramt. Når vi kommer et par generationer længere hen, bør man kunne se frugterne af disse investeringer.

Det næste skridt på denne lange bugtede vej må nu være at forsøge at gøre sunde madvarer, helsekost, grønsager og diverse andre fødevarer, som du har godt af at spise, gøres billigere og de usunde madvarer gøres dyrere.

Det bør selvfølgelig ikke ske på den klumpede måde, som det gjorde med fedtskatten, men bør i stedet ske over en årrække, så forbrugeren langsomt vænnes til at det bliver billigere at købe sunde varer og lidt dyrere med de varer, som ikke er så gode for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *