Hvad har hudpleje og personlig pleje til fælles?

personlig pleje og hudplejeDet korte svar er, at hudpleje og personlig pleje overlapper hinanden, fordi de på sin vis handler om det samme; nemlig pleje af kroppen i det hele taget – altså hud, hår og diverse andre kropsdele skal ikke blot holdes rene, men også plejes så de fremstår bedst muligt.

Personlig pleje er ganske vigtigt i nutidens samfund, hvor man helst ikke skal lugte dårligt eller have en alt for fremtræden “naturlig duft” – det bliver af mange anset for at være “forkert”. Dette er især tilfældet i større byer, hvor man “ser ned” på en person, som lugter tydeligt af sved. Dette er med stor sandsynlighed fordi, det oftest er hjemløse eller alkoholikere, som har en lidt for tydelig, naturlig odeur. Disse mennesker bruger tydeligvis ikke megen tid på personlig pleje og slet ikke hudpleje. De er selvfølgelig mere interesseret i mad eller alkohol og det eneste personlige pleje, de kommer i nærheden af, er et bad i ny og næ. Fred være med det. Jeg tror det er mere den ekstrem, der får os til at se på det på denne måde

“Almindelige mennesker” i en storby skal dufte godt og se soigneret ud – og dette i en endnu større grad end normen, hvis man er mappe-dyr og har friskpresset jakkesæt og nystrøget skjorte på. Personlig pleje er en del af at være præsentabel, og hos mange er hudpleje også en stor del af dette, men det er med stor naturlighed mest vigtigt hos kvinder. Mænd er mere afslappet, hvad det angår, og mere praktiske anlagt. De benytter sig kun af hudplejeprodukter, når det er strengt nødvendigt – eller med andre ord, når huden er så tør, at flager af døde hudceller begynder at blafre i vinden.

Denne ekstreme idé om et perfekt velsoigneret menneske, som dufter så godt, at andres “naturlige” lugt ikke er friske og fortryllende nok, kan mildest talt være trættende for mennesker, som har et meget mere afslappet forhold til fremstillingen af sig selv.

Alle burde selvfølgelig tænke over personlig pleje og mange burde endda overveje hudpleje af de simple grunde, at huden er kroppens største organ, som man skal tage sig af og pleje på den måde, man finder det nødvendigt. Hvis man bare lader huden gå i forfald, så kan den komme til at hænge og se slidt ud, når man bliver ældre. Hvem har ikke lyst til at se ung ud i så lang tid, det er muligt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *