Hvad er bilagshåndtering og medarbejderudlæg?

medNår man har en virksomhed, så følger der altid udgifter til alle mulige forskellige ting med sig. Det kan derfor være svært at holde styr på hvem der har lagt hvad ud og hvornår, men det er der nu råd for.
Måden man håndterer dette på kaldes bilagshåndtering og hvis en medarbejder har lagt ud for noget, så kalder man det et medarbejderudlæg.
Det er et stort stykke arbejde at holde styr på bilagshåndtering og medarbejderudlæg. Der kan være mange medarbejderudgifter man skal holde øje med og få ordnet til tiden, så derfor er det vigtigt at kunne holde et overblik over hvem der har lagt ud for hvad og hvordan og hvorledes det er foregået.

Har man en virksomhed med kørende sælgere, hvor der sjovt nok bliver kørt meget, så er medarbejderudlæg meget ofte benyttet og bilagshåndtering også. Man skal håndtere bilagene efter der er blevet lavet et medarbejderudlæg, som så bliver refunderet til den kørende sælger.
Systemet man benytter er meget simpelt, da det fungerer på den måde at man som sælger indtaster hvor mange kilometer han har kørt og derfor får han så refunderet sine penge i forhold til de satser som er sat af virksomheden.

Sælgere

En kørende sælger kan også benytte sig af en rekvisition, som han får med fra sin virksomhed, der godtgører hvor mange penge der forventes at blive brugt på den pågældende tur.
Dette er ikke et medarbejderudlæg, men der skal stadig laves en bilagshåndtering efterfølgende, da det skal bogføres ind i regnskabet.

Som virksomhed

Så hvis du ønsker at lave bilagshåndtering på en mere simpel måde, så er der hjælp at hente her.
Få fokus på kerneforretningen i dag ved at lade andre om at styre så kedelige ting såsom medarbejderudlæg og bilagshåndtering for det er der meget få mennesker der egentlig gider at ordne.
Derfor gør du dine medarbejdere en tjeneste ved at benytte dette system som gør processen mere simpel med medarbejderudlæg og bilagshåndtering.
mange virksomheder benytter sig stadig af at samle kvitteringer og boner, men med nye systemer er det meget nemmere at råde bod på hvor meget medarbejderudlæg der er givet og hvor meget bilagshåndtering man efterfølgende skal bruge.

Regnskabet

Når man benytter sig af medarbejderudlæg, så er der meget administration bagefter i form af bilagshåndtering, hvilket gør at det bliver sværere at føre et helt perfekt regnskab.
Et regnskab er uhyre vigtigt at det er meget præcist, så derfor er det vigtigt at diverse medarbejderudlæg bliver håndteret med bilagshåndtering med det samme, så der ikke kommer store uventede omkostninger lige pludselig i virksomheden. Derfor er det vigtigt at sælgerne hurtigst muligt kommer tilbage med medarbejderudlæg så de kan bogføres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *