Forsøg på at lave egen fondant

Jeg har kastet mig ud i bage verdenen, lige på hovedet. Jeg er blevet fuldstændig forført af alle kageprogrammer, kagedyster og Blomsterberg og alle de andre i fjernsynet med søde sager. Jeg bliver konstant forført og lokket med flotte kager pakket i flot fondant, og dekoreret efter alle kunstens regler. Så her er jeg amatøren der er faldet lige i fælden. Jeg har investeret i skåle, dejskrabere, målebægere og ingredienser jeg ikke vidste fandtes. Jeg har endda investeret i et dyrt, men flot forklæde i mint grøn med lyserøde blomster på, for at forbedre min image som den kagebagende glade amatørbager.

Her til weekenden stod jeg så min prøve, en lagkage klædt med hjemmelavet fondant der var dekoreret med marcipanroser. Et ønske fra min datter. Faktisk ville hun have at lagkagen skulle ligne mit forklæde, mint grøn fondant og lyserøde roser. Jeg gik på nettet og fandt en opskrift på lagkage bunde, som jeg syntes så rimelig nemt ud. Det gik også ret godt, lige bortset fra at den ikke hævede så meget som jeg troede at det ville, så jeg kunne kun skære den i 2. Pyt tænkte jeg, så behøvede jeg jo kun at lave et fyld til kagen, og så skulle der ikke lige så meget fondant til.

Fyldet gik fint, det var piskefløde med hindbær, så det kunne vel heller ikke gå galt. Jeg havde fundet en opskrift på hjemmelavet fondant, fordi jeg skulle selvfølgelig lave det hele selv, som den nye glade amatørbager jeg er blevet. Hmmmm, ja, det var måske ikke helt den bedste ide. Det viste sig at ikke være helt så nemt som jeg havde regnet med at lave fondant, i hvert fald efter den første opskrift jeg fandt. Fondanten klistrede og hang fast i både kagerulle, bord og forklæde. Lige da jeg var ved at give op, kom min mand og viste mig en færdig fondant han havde købt, da han havde regnet ud at det ville give mig besvær.

fondant

Puha, kagen blev redet, og selv om de lyserøde marcipan roser blev til lyserøde små bolde, var min datter stolt af min lagkage. Det var jeg faktisk også, skal jo lige igen ik?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *