Flytning til udlandet er ikke nemt

Mange danskere går eller har gået rundt med drømmen om at prøve at bo i udlandet. Imidlertid er der ikke så mange, der tager springet. Naturligvis er det en kæmpe omvæltning at flytte til udlandet, især hvis man ikke umiddelbart planlægger at vende hjem igen.

Kultur og sprog

En klar barriere for at flytte til udlandet er at lade sin egen kultur og sit eget sprog delvist ligge i hjemlandet, mens man måske skal lære sig et helt nyt sprog og helt nye vaner. Dette kan give et såkaldt kulturchok; en tilstand hvori et menneske bliver deprimeret og modløs, ofte grundet eventuel ensomhed ved flytning til udlandet.

Kulturchok har en række faser. Man starter med at være nærmest forelsket i sit nye levested. Det er spændende og eventyrligt endelig at have taget springet. Men man kan blive ramt af ensomhed og en følelse af, at være alene og udenfor i det nye samfund, når man opdager de mange måder, hvorpå man er anderledes end sine nye landsmænd.

Det praktiske

Så er der selvfølgelig det praktiske besvær i at flytte til udlandet. Har man brug for visa, arbejd- og opholdstilladelse eller andre dokumenter, der kan være sværere at få fat i?

Et andet praktisk aspekt som kan virke afskrække er selve den fysiske ting at skulle flytte alle sine ejendele fra et land til et andet, men her er der heldigvis hjælp at hente, da man kan få professionelle til at bistå en i flytningen.

Flyttefirmaernes udlandsservice

Mange flyttefirmaer beskæftiger sig med at flytte folks eller virksomheders ejendele mellem lande. Man kan vælge nogen, der kan stå for det hele. Læs lidt om det her.

Når man leder efter et flyttefirma til en flytning til udlandet, skal man selvfølgelig vælge et, der dækker det land og område, som man skal bo i. Det kan også anbefales at vælge nogen, der allerede har erfaring med udlandsflytninger.

flytning til udlandet

Få vejledning og rådgivning

Det er en kæmpe beslutning at rykke teltpælene op for at flytte til udlandet. Derfor skal man vælge et flyttefirma der er forstående og som gerne vil rådgive en, før, under og eventuelt efter flytningen. Det er ikke nemt at tage springet, så man bør få hjælp og støtte.

Som med alle flyttemænd, er det selvfølgelig også væsentligt, at de du vælger til at flytte dine ejendele til udlandet, sørger for en sikker flytning, hvor de er forsigtige med dine ting og møbler. Nogle flyttemænd kan både pakke ned og flytte for dig – Andre tager sig helst kun af selve flytningen.

Der er lidt af hvert at tænke på i forbindelse med flytning til udlandet. Men heldigvis behøver man ikke stå alene med det. Vi lever kun én gang, så går du rundt og bærer på drømmen om et udlandseventyr, bør de praktiske overvejelser ikke stoppe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *