Få plads til træpiller og billige træpiller

1Så kom vi til træpiller, der jo er en sær størrelse, for er det træ eller er det egentlig piller? Al spøg til side og tilbage til det seriøse, for hvad er træpiller egentlig for noget?

Træpiller og billige træpiller er produceret på den måde at man sammenpresser træspåner og savsmuld. Man kan faktisk lave dem af alle træsorter, men man benytter sig oftest af træsorterne gran, fyr og bøg, da de er mest energieffektive.
Det gode ved træpiller og billige træpiller er at det rent faktisk er et CO2 neutralt brændstof, da det afgiver præcis samme mængde energi, som det har brugt til at opbygge træet i sin oprindelige form. Det bidrager derfor på ingen måde til drivhuseffekten, hvilket betyder at man kan købe træpiller og billige træpiller og forbruge dem med den reneste samvittighed, man overhovedet kan få i disse klima tider.
Netop derfor er træpiller og billige træpiller et utroligt godt alternativ til de mere gængse energiformer som olie, gas og kul.

Hvordan bliver træpiller og billige træpiller lavet?

Træpiller og billige træpiller bliver produceret ved at man først findeler træet i en hammermølle. Når træet så er blevet findelt, så varmer man det op til ca. 70 grader. At varme det op medfører at indholdet af lignin i træet bliver frigivet. Lignin fungerer som en slags lim i træpiller og billige træpiller. Dette binder pillerne sammen så de ikke smuldrer.

Hvor kommer de så fra?

Træpiller og billige træpiller bliver fremstillet fra affald. Affaldet kommer fra træindustrien, hvor det er spåner og savsmuld, men der kan også tages hele træstammer i brug, hvis nu efterspørgslen overstiger udbuddet af savsmuld og spåner.

Pillerne

Det er vigtigt at dine træpiller og billige træpiller, ikke lugter af andet end træ og at farven den også har en træagtig farve. Dette er din sikkerhed for at der ikke er blandet alle mulige tilsætningsstoffer i dine træpiller og billige træpiller. Dog skal det nævnes at hvis pillerne har en mørk teint, så kan det være grundet at der er brugt en mørk træsort, og der er derfor intet at være bekymret for i denne omgang.
Noget man skal være opmærksom på når man køber træpiller og billige træpiller, så er det at man skal kigge på røgen, der kommer ud af træpillerne. Hvis der er farvede partikler, så kan det tyde på at pillerne er lavet af andre stoffer end rent træ. Der kan f.eks. være blandet maling i for at gøre produktionen billigere, men en leverandør der ikke har dette er Absoluttræpiller.dk. De har et stort udvalg af træpiller og billige træpiller, så man ikke skal være bekymret for om man får de rigtige piller med hjem.
En god måde man kan teste pillerne på, er ved at ligge dem i et glas vand, og hvis pillerne opløses efter et par minutter, så er der ingen bøvl med disse og man kan være sikker på at der ingen tilsætningsstoffer i sine træpiller og billige træpiller.

Energi i træpiller og billige træpiller

Faktisk så er træpiller og billige træpiller en ret effektiv energikilde, hvilket skyldes at der er et lavt vandindhold i pillerne, så der holdes en høj temperatur inden i kammeret. Bruger man 3.000 liter fyringsolie om året, så er det med at få erstattet dette med et træpillefyr med det vums. Det svarer til 6 tons træpiller og billige træpiller, hvilket vil være billigere i længden.
Man kan bestille sine piller, så de bliver leveret enten i løs vægt eller i sække. Det afregnes altid i pillernes præcise vægt, i modsætning til almindeligt brænde der handles i rummeter.
Det store spørgsmål er jo så nu om man kan spare penge på at investere i et træpillefyr, og det er der rent faktisk. Det vil være tjent hjem i løbet af få år, hvis man vælger at investere sine penge i træpiller og billige træpiller og samtidig får installeret et træpillefyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *