Få her historien om hesten Bingo

Ja så kom vi til historien omkring hesten Bingo. Denne hest er ikke en hvilken som helst hest, i det at den rent faktisk hjalp til med at udvælge bingotal i Frankrig i 1770. Nu tænker man helst sikkert at det er en røverhistorie, men den er faktisk god nok. Bingo boede i en lille landsby i Chardonnay distriktet, som jo den dag i dag mest er kendt for sin fantastiske vin. Men lige inden den franske revolution i 1789, der skete der altså dette helt utroligt stykke historie, som aldrig er blevet genfortalt, men nu bliver fortalt af undertegnede.

Bingos historie

Bingo stod til stalde, som man siger, på en fransk gård, hvor idyllen lagde sig samtidig med aftensolen.

På denne gård, hvor Bingo stod, der var der dog ikke kun en hest, men de havde også grise køer og får.

Af mennesker der boede på gården nævnes Jean Pierre, Anne Marie og børnene Pierre-Emilé og Mona-Meny. Det var faktisk Mona-Meny, som opdagede Bingos færdigheder, inden for spillet.
Det startede med at Mona-Meny hun skulle til det lokale bingospil, hvor hun så red derned på Bingo.

Dengang hed hesten dog ikke Bingo, men Gizmo. Hesten Gizmo vrinskede og vrinskede konstant så der var absolut ingen der kunne høre hvilke tal der blev råbt op, også selvom franskmænd jo har det med at råbe højt nok. En deltager i blandt bingospillerne kom på den geniale idé at benytte hesten Gizmo som opråber af tallene. Ja man skulle jo tro det var lyv, men den er god nok. Der blev brainstormet lidt omkring en løsning, eller på fransk bare remue-méninges. I dag går tallene op til den kære gamle Ole på 90, men dengang gik tallene kun op til 30, så det blev foreslået at tælle hvor mange vrinsk at hesten lavede på et minut, hvis der så var en der havde en fuld plade, så blev der dengang råbt BINGO. Hesten Gizmo klarede det til bravour, og hvem mon der fik Bingo. Det gjorde Mona-Meny selvfølgelig.

Mona-Meny red hele vejen hjem på Gizmo, mens hun råbte ordet bingo hele tiden.
Efter denne dag så reagerede hesten Gizmo kun på bingo, så det blev den kaldt fra nu af.

Den tragiske død

Historien om Bingo endte dog ikke lykkeligt desværre. Efter at hesten var blevet opråber så skete der dog noget uheld i held. Mona-Meny deltog i det her bingospil efter at hun vandt den fulde plade, men hun blev ved med at vinde lige siden at Bingo blev opråber. Det mente de andre deltagere i bingospillet simpelthen ikke var okay. Derfor tog de andre deltagere affære og sneg sig ind på Bingo efter at spillet var færdigt en dag. Her tog de en kniv og skar halsen over på Bingo, hvilket jo ikke var så godt for Mona-Meny blev rigtig ked af det. Siden den dag i 1770, der har historien gået som en vandrehistorie og er først i år 2014 blevet nedskrevet i form af denne artikel.

Mona-Meny prøvede at gengælde drabet på Bingo, men det endte med at hun valgte at få bødlerne dømt for mord på hesten. Staten havde dog travlt med andre ting på dette tidspunkt blandt andet et begyndende oprør til den franske revolution. Det var en hård tid for Mona-Meny, men hun holdte hovedet højt for hendes kærlighed til Bingo var der stadig. Det udmundede sig dog i at hendes kærlighed til Bingo blev til had til dem der dræbte hesten. Hun planlagde derfor at lave et hævntogt mod bødlerne, men det skulle vise sig at være sværere end først antaget. Bødlerne vidste godt at Mona-Meny var en kløgtig ung dame, så de forskansede sig i et kæmpe fort som de selv byggede.

Mona-Meny var en stædig pige, så hun gav ikke op i hendes jagt på at hævne drabet på Bingo.
Hun planlagde derfor et hævnagtigt togt imod dem, hvori hun ville brænde hele fortet ned, som var af træ. Hun led af skyldfølelse over drabet på Bingo, men selvom hun godt vidste det ikke var hendes skyld.

Det som hun gjorde var simpelthen bare at sætte ild til hele fortet så hun kunne få fred i sin sorg over Bingo. Det var en svær beslutning, men på denne måde kunne hun få fred i sin sjæl. Man får vel aldrig rigtigt fred hvis man mister sin gode ven, men så igen. Det er jo bare en hest der hed Bingo, så det gør vel ikke så meget. Og det var så fortællingen omkring hesten Bingo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *