Artikel om arbejdsfodtøj: Sikkerhedssko, arbejdssko og træsko

Er du håndværker, eller elsker du at “gøre-det-selv”, så er denne artikel måske interessant for dig at læse. Det skal nemlig handle om arbejdsfodtøj, og vigtigheden af dette, og i artiklen tager vi udgangspunkt i de mest almindelige former for arbejdsfodtøj, nemlig sikkerhedssko, arbejdssko og træsko.

Som sagt vil vi i denne artikel se nærmere på de forskellige typer af arbejdsfodtøj, herunder vil vi blandt andet komme ind på, hvem der benytter sig af de forskellige modeller og varianter, samt hvor de kan købes henne. Vi starter med sikkerhedsskoene.

Sikkerhedssko

Sikkerhedssko er en af de mest anvendte former for arbejdsfodtøj blandt håndværkere, på byggepladser og blandt andre i disse brancher. Overordnet kan man sige, at man skal være iført sikkerhedssko på arbejdspladser, hvor der er risiko for, at man enten kan få noget tungt ned over sine fødder, der kan ende i en fatal ulykke, at man træder på et søm, som går op i skoen, eller hvor der er risiko for, at fødderne udsættes for ekstrem varme.

Er man håndværker, arbejder man på byggepladser eller andre steder, hvor fødderne kan være udsat for ulykker, er det de fleste steder faktisk påkrævet fra arbejdsgiverens side af at de ansatte bærer sikkerhedssko, når de er på arbejde, og det skal man være klar over, hvis man vælger at arbejde i disse brancher.

Før i tiden var sikkerhedssko noget, som mange mente, at fanden havde skabt, fordi de var tunge som et ondt år, ubehagelige at have på, og så var de heller ikke ligefrem de mest moderigtige sko, man kunne iføre sig. Langt fra. Heldigvis er der dog sket meget inden for dette område, og både teknologien og udseendet har ændret sig til det bedre.

sikkerhedssko
I dag er det faktisk muligt at købe sikkerhedssko, der er så lette, at man slet ikke kan mærke, at man har dem på samtidig med, at de også er åndbare, hvilket gør, at man ikke har ildelugtende fødder efter en lang arbejdsdag. Der er også sket meget, hvad angår udseendet. Sikkerhedsskoene er blevet langt mere moderne at se på, og nogle modeller ligner faktisk moderigtige sko. Alt i alt er dagens sikkerhedssko langt mere komfortable og moderigtige, og det er faktisk sko, man rent faktisk har lyst til at tage på frivilligt. Det forudsætter naturligvis, at man køber nogle sikkerhedssko af høj kvalitet, da der, som med alt andet, er stor forskel på kvaliteten.

Hvis man ønsker kvalitet, er man som regel nødt til at ofre lidt flere penge, end skoene af dårlig kvalitet koster, men pengene viser sig hurtigt at være godt givet ud.

Er du på jagt efter de bedste sikkerhedssko på markedet, så skal du vælge et par HKSDK sikkerhedssko, der udelukkende producerer sikkerhedssko i topkvalitet, og andre producenter har svært ved at følge med.

Arbejdssko
arbejdssko
Hvis du ikke arbejder på en arbejdsplads, hvor der er direkte risiko for fodulykker, men hvor du heller ikke kan bruge dine almindelige hverdagssko, så skal du have fat i et par almindelige arbejdssko.

Arbejdsskoene følger mere eller mindre samme princip som sikkerhedsskoene, den eneste forskel er dog, at der ikke er sikkerhed indbygget i arbejdsskoene. De er mere fleksible, og velegnet hvis man eksempelvis arbejder som låsesmed eller ejendomsinspektør. Mulighederne er mange, og man går aldrig galt i byen, hvis man ifører sig et par arbejdssko.

Ligesom sikkerhedsskoene er der også stor kvalitetsforskel, og det kan også her betale sig at investere i et par sko af god kvalitet. Også arbejdssko produceres af HKSDK og igen er teknologien og udseendet innovativt i forhold til konkurrenterne.

Træsko

Sidst men ikke mindst skal vi se nærmere på træskoene. Træskoene har været offer for mange modeentusiasters kritik, men ser man bort fra deres ydre er de ideelle til alle fra hospitalspersonalet til manden, der går ud med skraldet derhjemme. Træsko er designet på den smarte måde, at de er lige til at træde ned i, uden at man skal snøre dem eller på andre måder sikre sig, at de sidder ordentligt på foden.

træsko

Ligesom med både sikkerhedssko og arbejdssko er det vigtigt at tage stilling til, hvad man egentlig skal bruge sine træsko til for at blive klogere på, hvilken model man skal gå efter.

Hos HKSDK kan man både købe almindelige træsko, flex træsko og sikkerhedstræsko, og hvis man ikke ved, hvad behovet er, kan det være svært at træffe det rette valg, men vælger man at købe sine træsko gennem HKSDK, så kan man være helt sikker på, at man får kvalitet for sine penge, og man kan blandt andet vælge, om træskoen skal være lukket bagtil, altså gå op over hælen, om de skal være med strop, eller om de skal være helt uden hæl.

HKSDK – den omtalte producent

I artiklen har vi flere gange nævnt HKSDK som forhandler af både sikkerhedssko, træsko og arbejdssko, og de er den ideelle producent af arbejdsfodtøj. Hos HSKDK kan man altid finde arbejdsfodtøj, der passer til det behov, man har, men spørgsmålet er så, hvor man kan købe deres sko henne.

www.hksdk.com finder man deres store udvalg af både træsko, arbejdssko og sikkerhedssko, men man kan ikke købe skoene via hjemmesiden. I stedet skal man ud til en af deres forhandlere. Se listen over forhandlere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *